Forretningsbetingelser

Der ydes 24 måneders reklamationsret til privatkunder. Med mindre andet er aftalt, ydes erhvervsdrivende alene 12 måneders reklamationsret, idet reklamation skal ske straks en fejl eller mangel konstateres. Erhvervsdrivende har pligt til at foretage en sådan undersøgelse af en købt vare, som ordentlig forretningsbrug kræver. Hvis der opstår fejl på batteriet indenfor reklamationsperioden, og dette skyldes en fabrikations- eller materialefejl, ombyttes batteriet uden beregning, såfremt batteriet ikke har været udsat for beskadigelser, misligholdelse eller ekstrem hård anvendelse. Skulle det defekte batteri på nogen måde have forårsaget skader, på bil eller andre genstande er dækning op til egen forsikring.
Henvendelse om reklamationsspørgsmål sker normalt, hvor batteriet er købt. Der dækkes kun, hvis der foreligger en gyldig kvittering eller faktura. Vær opmærksom på, at ved ekstrem brug, f.eks. ved brug i taxaer, på lastbiler med meget el-krævende ekstraudstyr*** og ved anvendelse af et startbatteri i el-drift****, slides** batteriet hurtigere, og at dette ikke er omfattet af garantien. Overladning***** eller sulfatering* ødelægger batteriet hurtigere og er ikke omfattet af garantien.
Husk, at batteriet er at betragte som en sliddel, på lige fod med dæk, bremser o.lign.

Eksempler på fejl der beskadiger batteriet, og som ikke er omfattet af forretningsbetingelser:

Et eksempel på sulfatering.

En bil holder ubrugt i en periode på 1-2 måneder eller længere. Batteriets selvafladning, samt et lille, men kontinuerligt forbrug, kan aflade batteriet på mindre end 1 måned. Ved en spænding på 12,3 V eller derunder, begynder en sulfatering* af batteriets plader. Efter ca. 1-3 måneder er batteriet så medtaget, at det ikke kan lades op, og batteriet er til at smide væk.

Det samme gælder batterier til firtid, havemaskiner, MC, scootere, m.fl., der bruges i sæsondrift, og derfor henstår ubrugt i en kortere eller længere periode.

Et eksempel på et batteri der slides op.

Taxa'er er en af de værste til at slide et batteri op, på grund af den mængde ekstra udstyr der er monteret i bilen. Når motoren slukkes, sker der en kraftig afladning af batteriet, da ekstra udstyret stadig skal være funktionelt. Når bilen startes igen, begynder generatoren at lade på fuld kraft, hvilket er hårdt for batteriet. Dette kan ske flere gange om dagen, og der er eksempler på en levetid på ca. 7-8 måneder for et batteri, hvilket er helt normalt for batterier med den form for drift.
Motorvarme er et andet godt eksempel der forkorter levetiden. Der sker en delvis afladning af batteriet stort set hver dag i vinterhalvåret, hvorefter batteriet påvirkes af en kraftig ladning ved start. Tiden motorvarmeren kører afgør hvor meget batteriet aflades, jo kortere tid, jo bedre er det for batteriet. Der kan med fordel monteres et Semi Traktionsbatteri.

Ved montering af 2 batterier sammen, skal de altid være lige gamle, ellers vil det nyeste meget hurtig komme på niveau med det ældste. Garantien bortfalder hvis der monteres et nyt sammen med et gammelt.

Hvad betyder det?

*Sulfatering: Pladerne "ruster". Står batteriet for længe uden strøm, dækkes pladerne af sulfat, og batteriet kan ikke lades op. Når man sætter en lader til, starter den med at lade det den kan, derefter falder ladestrømmen hurtigt, og man tror batteriet er opladet, men det er det ikke.
**Slidt op: Mange op- og afladninger slider batteriet op. ligesom dæk er der nogle "km" i batteriet, og dem kan man bruge på en kortere eller længere periode.
***Ekstraudstyr: Motorvarmer, satelitudstyr, audio-VCR udstyr, ekstra lygter, telefon, navigation, omformere, mm.
****El-drift: Når batteriet udsættes for mange op- og afladninger. Se "Slidt op".
*****Overladning: Hvis generator eller oplader ikke regulerer ladespændingen, overbelastes batteriet, og pladerne bliver porøse, og batteriet slides op meget hurtigt.

 

Handels- og leveringsbetingelser

BEMÆRK at du modtager en automatisk genereret ordrebekræftelse. Der tages forbehold for trykfejl, og tekniske fejl. Såfremt vi ikke kan imødekomme din ordre, pga. udsolgte varer eller lign. hører du fra os inden for 2 hverdage.

Betaling

Ved køb på vores hjemmeside er det kun muligt at betale med elektroniske betalingsmidler, det vil sige div. kreditkort eller Dankort. Betales med betalingskort er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Du har ingen selvrisiko i tilfælde af at dit kort bliver misbrugt i en internet-butik, der benytter SSL (Secure Socket Layer) i sit betalingssystem. Dermed er du bedre sikret end i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på kr. 1.200,00, når dit dankort misbruges ved brug af pin-koden.

Data, du sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort, er krypterede (SSL), og det er således kun NETS, der kan læse dem. Hverken Sahl Akkumulatorfabrik A/S eller andre har mulighed for at læse dataene.

Beløbet for varerne trækkes først, når varerne sendes fra Sahl Akkumulatorfabrik A/S. Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.

I vores e-butik kan du betale med følgende betalingsmidler: Dankort, Visa, Visa Electron, Maesttro, MasterCard.

kreditkort

Gebyrer: Der bliver pålagt gebyrer på betalingskort.

Bestilling

Alle priser på websitet angives inklusive moms, med mindre andet er angivet.
Alle priser på websitet angives inklusive alle afgifter, told mm.
Aftaler på vores website kan indgås på følgende sprog: Dansk.

Når du har indgået en aftale med os, opbevarer vi kontrakten, så du kan tilgå den senere på følgende måde:
Log ind via vores hjemmeside med din e-mailadresse samt kodeord, her kommer dine tidligere ordrer frem.

Persondatapolitik

Cookies
Der benyttes cookies.

Den dataansvarlige for opbevaring af dine data er Sahl Akkumulatorfabrik A/S.

Logstatistik
Logstatistik bruges på Sahl Akkumulatorfabrik A/S og betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende et website har haft, hvor de kommer fra, på hvilken del af websitet dette forlades mm.
www.classic-batteries.com anvendes logstatistik med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter.

For at du kan indgå en aftale med os via websitet skal du lade dig registrere med følgende personlige oplysninger:

* navn
* adresse
* telefonnummer
* email-adresse
* firma CVR

Personoplysningerne registreres hos Sahl Akkumulatorfabrik A/S og opbevares i 5 år, hvorefter oplysningerne slettes.
Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig.
Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger der indsamles og hvorfor.

Følgende grupper af medarbejdere har adgang til de registrerede oplysninger:
Administrationen og support.

Supplerende oplysninger om data sikkerhed og krypteringer:
Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.
Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.
Oplysningerne videregives ikke til tredjemand. Dog videregives relevante oplysninger fra din ordre til fragtfirmaer med henblik på levering af deres køb på webshoppen.
Der registreres ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos Sahl Akkumulatorfabrik A/S har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen og du har ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Sahl Akkumulatorfabrik A/S via e-mail: post@sahl-akku.dk

Levering

Alle ordre sendes med Post Danmark pakkepost. Du modtager en sms og email om din forsendelse, så du altid kan følge den. Fra januar 2016, bliver det også muligt at vælge at pakken kan afhentes på et af mere end 800 afhentningssteder i Danmark og selvfølgelig et nær dig.

BEMÆRK: Er du ikke hjemme, og dette kræver en ekstra udkørsel fra Danske Fragtmænd, betaler du som kunde selv for dette.

Alle bestillinger alle bestillinger påregnes fragtomkostninger på kr. 99,00 incl. moms i Danmark og brofaste øer i Danmark.

Uden for Danmarks grænser plus Færøerne og Grønland er fragt 200 kr.

Leveringstid: 3-5 dage ( der kan dog i enkelte tilfælde forekomme en længere leveringstid.)

 

Fortrydelsesret

Hvis du har købt en vare via Internetbutikken hos Sahl Akkumulatorfabrik A/S, har du ret til at fortryde købet indenfor 14 dage efter du har modtaget varen. Du har herefter 14 dage til at returnere varen til os, på den angivne adresse.

Du kan returnere varen til os ved at nægte at modtage varen når den leveres, eller sende den retur til Sahl Akkumulatorfabrik A/S. Du kan også benytte vores fortrydelses formular.

Varen skal altid sendes retur i forsvarlig emballage, husk også at få en kvittering for afsendelse, således at pakken senere kan spores. 
Du kan også give fysisk fremmøde på vores adresse, og der returnere varen og fortryde købet.

Hvis varen returneres og fortrydelsesretten udnyttes, kan dette ske når varen returneres i væsentlig samme stand og mængde, som da du modtog den. Fortrydelsesretten bortfalder, hvis du afprøver varen ud over, hvad der er muligt ved at afprøve varen i en fysisk butik. Hvis varen er brugt, skal der laves en konkret vurdering af, hvad varen som brugt kan sælges for til en anden forbruger. En evt. værdiforringelse returneres selvsagt ikke.

Du skal selv betale for fragten, når du returnerer varen. Sahl Akkumulatorfabrik A/S modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Adressen er:
Sahl Akkumulatorfabrik A/S
Frisholtvej 32
DK-8850 Bjerringbro

OBS: der ydes ikke fortrydelsesret på special fremstillede produkter.

Når du fortryder købet tilbagebetales købesummen til det betalingskort, som er anvendt ved bestilling. Beløbet overføres hurtigst muligt efter varen er modtaget retur og checket af.

Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen. Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Når du har sendt en vare ind til fortrydelse eller reklamation, vil du altid få tilsendt en mail, når vi har modtaget varen. I mailen får du oplysninger om den videre proces i forbindelse med behandlingen af din fortrydelse/reklamation.

Sahl Akkumulatorfabrik A/S tager forbehold for trykfejl, tekniske fejl og udsolgte varer.

Varens stand ved returnering

Varens stand, når du sender den tilbage: 
Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan afprøve varen på samme måde, som hvis du afprøvede den i en fysisk butik. 

Hvis varen er afprøvet udover, hvad der beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi. 

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Varen skal sendes retur i samme stand, som den er modtaget.

Tilbagebetaling af købsbeløbet 

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb, du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købet. 

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. 

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Reklamationsret

Der gives efter købeloven en reklamationsret i 24 måneder på alle varer. Reklamationsretten betyder, at du som kunde kan klage over fejl og mangler ved produktet som er opstået 24 måneder efter købet. Det er dog en forudsætning at disse mangler ikke er opstået som følge af din fejlagtige brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd, der har medført manglen. Du skal reklamere inden rimelig tid efter du har konstateret manglen. Reklamerer du inden 2 måneder anses reklamationen altid for værende rettidig. Vi refunderer rimelige fragtomkostninger, som du måtte have i forbindelse med returnering af varen, når reklamationen er berettiget. Som udgangspunkt ombyttes varen, hvis muligt.

Når du ønsker at reklamere over et produkt skal det indsendes til os på vores adresse:

Sahl Akkumulatorfabrik A/S
Frisholtvej 32
DK-8850 Bjerringbro

Sahl Akkumulatorfabrik A/S TAGER FORBEHOLD FOR TRYKFEJL, TEKNISKE FEJL, SAMT UDSOLGTE VARER.

Oplysning om klagemuligheder

En klage over en vare eller tjenesteydelse købt hos os kan indgives til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby. Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her - http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse post@sahl-akku.dk. Bemærk: Er du bosiddende i Danmark bør du klage direkte til Center for Klageløsning (Forbrugerklagenævnet) eller et andet relevant dansk klagenævn.

Forretningsbetingelser